duminică, 11 iulie 2010

De ce?

0

intro: Lipsa de inspiratie ma copleseste.



De ce iubim?

Regasim iubirea in propriile fiinte. Ne iriga sufletele, asa cum sangele ne iriga corpul. Tanjim o viata dupa iubire, alergam atat de mult dupa ea incat exista riscul sa facem din gasirea ei principalul scop al vietii. Insa iubirea nu o gasesti asa. Iubirea vine fara sa anunte, iubirea vine printr-un sunet, printr-un miros, o privire, ori o mangaiere. Iubirea nu are culoare, gust, nu e compacta. Insa atunci cand dispare, simtim un gol imens ce ne apasa.
Ne e frica de singuratate. Adeseori inlocuim lipsa iubirii cu altceva. Puterea, influenta, sunt astfel de exemple.
In trecut, omenirea evolua din iubire. Din iubire pentru semeni, pentru necunoscut, pentru viitor. Astazi, evolutia inseamna bani, iar banii, putere, care la randul ei ofera influenta.
Mai sunt printre noi niste supravietuitori, niste romantici desavarsiti. Oameni care iubesc cu o intensitate nemasurabila de stiinta de astazi, oameni care prefera sa daruiasca un trandafir in locul unei masini, oameni care prefera sa adoarma pe plaja in bratele persoanei iubite decat sa viseze in hotele de 5 stele, sufocate de tehnologie.
Deci de ce iubim? Iubim pentru ca suntem un rezultat al iubirii. Iubim pentru ca e singurul sentiment care ne poate tine in viata in momente critice, iubim din nevoia de a trai, caci iubim viata. Iubim din nevoia de a nu fi singuri, caci uram singuratatea. Iubim. Motivele pentru care o facem sunt discutabile, s-ar putea nici sa nu existe. S-ar putea sa iubim si atat. Asa sa fim programati. Ce conteaza? Faptul in sine ramane. Simtim dorinta, atractia, toate nascute din iubire, ca si noi de altfel. Suntem nascuti din iubire, si iubim la randul nostru. Intrebarea este...noi am dat viata iubirii, sau iubirea ne-a dat viata noua?



De ce trebuie sa ne suportam vecinii, care asculta muzica la maxim?
Ca e democratie. Da. Si ca au dreptul sa faca ce vor la ei in casa. Asta e pretul pe care trebuie sa il platesc pt ca nu am avut norocu' sa locuiesc intr'o casa din lemn, in mijlocul padurii. Norocul lor ca intr-un bloc, daca ai ideea sa dai foc unui apartament, e o buna sansa sa le aprinzi pe toate. Simt cum in curand o sa fiu in stare sa-mi asum acel risc.
Nu tin mortis sa dorm noaptea. Insa daca nu dorm, vreau sa fie alegerea mea asta. Vreau sa stau treaz fiindca asa mi s-a trezit mie, o idee treaza in mintea mea adormita. Nu din cauza manelelor ce sufla venin la un volum zguduitor in ora 03:41 a diminetii.

nota:subiecte oferite mie pentru a fi discutate de catre Carlis, careia ii multumesc!

No Response to "De ce?"

Trimiteți un comentariu